Een asbestemming voor uw huisdier kiezen

Een asbestemming kiezen voor uw overleden huisdier blijft altijd moeilijke en persoonlijke keuze. Wij bespreken graag alle opties met u en begeleiden u bij het kiezen van de asbestemming die het beste aansluit bij uw wensen.

Een urn als asbestemming

Een urn wordt meestal gekozen op basis van de vormgeving. De urn krijgt dan een mooi plekje in uw huis of kan zelfs geplaatst worden in uw tuin. Urnen worden van vele verschillende materialen gemaakt zoals messing, keramiek, glasfiber en glas. Er is zelfs een biologisch afbreekbare urn beschikbaar. Het is belangrijk om goed na te denken over het soort urn u zou willen.

 • Messing
  Moet het een stevige urn zijn die tegen een stootje moet kunnen omdat u nog huisdieren hebt rondlopen, of kinderen die graag aan glanzende voorwerpen zitten? Dan is messing een goede oplossing. Een urn van messing is vaak zwaarder van gewicht en bestand is tegen een klein ongeluk.
 • Keramiek
  Wilt u een unieke urn dan is keramiek een populair product. In opdracht van het huisdierencrematorium kunnen kunstenaars met dit materiaal een handgemaakte urn naar eigen ontwerp voor u maken.
 • Glasfiber
  Houdt u misschien van wat excentrieke en abstracte urnen? Dan hebben wij ook een aantal urnen die aan uw wens voldoen. Deze zijn gemaakt van glasfiber, dit maakt de urn licht in gewicht maar veilig genoeg om as in te bewaren.
 • Biologisch afbreekbaar
  Aan een tijdelijke oplossing is ook gedacht, namelijk biologisch afbreekbare urnen. Deze worden van twee verschillende materialen gemaakt, met als hoofdbestanddeel zout of zand. Dit is een logische keuze als u een laatste rustplaats uitkiest waar water of grond te vinden is, bijvoorbeeld in uw tuin.
 • Glas
  Als laatste is een glazen urn ook nog een optie. Anders dan u misschien zou denken is een glazen urn niet doorzichtig. Glazen urnen zijn precisie handwerk en vaak een kunstwerk op zich.

De opties van een asbus

Een asbus kunt u gebruiken om de as van uw huisdier vanaf het huisdierencrematorium mee naar huis te nemen. Maar de asbus kan ook gebruikt worden om in zijn geheel te begraven. Het is namelijk gemaakt van biologisch afbreekbaar karton, wat in uw tuin, bos of andere rustplaats mooi opgaat in de natuur zonder daar negatieve effecten op te hebben. Als laatste kan de asbus ook gebruikt worden om de as op een gewenste plek uit te strooien.

Een herinnering in de vorm van een assieraad

Een assieraad is een dierbare herinnering die u altijd met u meedraagt. Op dit moment hebben wij geen halskettingen in ons assortiment maar deze kunnen wij wel voor u bestellen. Eventueel kunnen wij ook sieraden in de vorm van een ring, armband of oorbel voor u bestellen. Daarnaast kunt u ook uw eigen (gekochte) asbestemming meenemen om de as in te laten verwerken.

Uiteraard snappen wij dat dit een hoop informatie is om te verwerken wanneer u rouwt om uw geliefde huisdier. Dierencrematorium Amadeus in Nijmegen zal u helpen en begeleiden om een mooie laatste rustplaats te vinden in een asbestemming die het beste bij u en uw huisdier past.

Mocht u meer informatie willen of u heeft een fout ontdekt? Laat het ons dan weten, wij horen graag wat u denkt.

Zonsondergang met huisdier
Wij staan voor u klaar

24u per dag en 7 dagen per week.

Het overlijden van een huisdier komt vaak onverwacht. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft. Daarom staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Dierencrematorium Amadeus is ook in het weekend te bereiken;