Crematie van uw huisdier

Een afscheid dat bij u past

Zonsondergang met huisdier

Wanneer uw huisdier komt te overlijden heeft u de keuze uit 3 opties: begraven, ter destructie aanbieden of crematie.

De crematie

Als u uw huisdier wilt laten cremeren kunt u na het overlijden van uw huisdier, of meteen wanneer u de afspraak met uw dierenarts maakt, contact met ons opnemen. U heeft dan alle tijd om het afscheid te regelen zoals u dat wilt.

Persoonlijke begeleiding

Bij dierencrematorium Amadeus in Nijmegen gaan wij eerst met u in gesprek om te bepalen wat uw wensen zijn. Wij beantwoorden al uw vragen en helpen u bij het maken van een keuze uit de verschillende mogelijkheden. Als alle wensen zijn vastgelegd heeft u alle tijd en gelegenheid om in een afscheidsruimte ongestoord afscheid te kunnen nemen van uw huisdier.

Individuele of collectieve crematie

Uw overleden huisdier kan bij dierencrematorium Amadeus zowel individueel als collectief gecremeerd worden. Als u kiest voor een individuele crematie dan kunt u de as die overblijft na de crematie mee naar huis nemen en in een van de urnen uit onze collectie thuis een mooi plekje geven. U kunt de as ook uitstrooien op een voor u en uw huisdier betekenisvolle plek. Collectieve crematie betekent dat uw huisdier samen met andere huisdieren wordt gecremeerd. Het is dan niet mogelijk om de as van uw overleden huisdier terug te krijgen. De as van uw huisdier en de andere huisdieren strooien wij na de crematie uit.

Heeft u vragen?

Het overlijden van een huisdier komt vaak onverwacht. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft daarom staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Dierencrematorium Amadeus is, ook in het weekend, telefonisch te bereiken op telefoonnummer 024 350 38 80 of gebruik ons contactformulier.

Het antwoord op veelgestelde vragen vindt u hier. Lees ook onze blog voor meer informatie over o.a. afscheid nemen, vergoeding van de crematie door verzekering en kinderen en het overlijden van een huisdier.

Zonsondergang met huisdier