Afscheid nemen van uw huisdier

Vele huisdiereigenaren zien hun huisdier als een onderdeel van het gezin. Wanneer het moment is aangebroken dat u afscheid moet nemen van uw huisdier valt dit natuurlijk zwaar. Uw huisdier is voor een lange tijd een onderdeel van uw leven geweest, en zal bij overlijden een groot gemis zijn voor u en de rest van het gezin. In de meeste gevallen is het verlies van uw huisdier plotseling, u moet dan gaan beslissen hoe u afscheid wilt gaan nemen van uw huisdier. Tegenwoordig kan dat op meerdere manieren.

Begraven van uw huisdier

Begraven van uw huisdier is daar een goed voorbeeld van. In Nederland mag u uw huisdier begraven in uw tuin, mits u niet uw huisdier wikkelt in plastic en u een graf graaft van één meter diep. Heeft begraven uw voorkeur informeer dan vooraf nog wel even bij uw Gemeente wat de regels zijn. Dit voorkomt vervelende verrassingen. Bedenk wel dat begraven in de eigen tuin betekent dat u uw huisdier achterlaat wanneer u gaat verhuizen.

Ter destructie aanbieden

U kunt uw dier na overlijden ook ter destructie aanbieden. Dit gaat meestal via uw dierenarts. Bij destructie wordt uw huisdier samen met andere (huis)dieren verzameld door een destructiebedrijf om vervolgens vernietigd te worden. Houd er rekening mee dat u bij destructie uw huisdier moet achterlaten bij de dierenarts en er geen aandenken overblijft.

Uw huisdier cremeren

De laatste optie is crematie van uw huisdier. Hiervoor gaat u naar een gespecialiseerd dierencrematorium zoals Amadeus in Nijmegen. U kunt zelf contact opnemen met het dierencrematorium of de crematie laten regelen via de dierenarts. Bij crematie van uw huisdier heeft u de keuze uit individuele of collectieve crematie. Als u kiest voor individuele crematie heeft u de mogelijkheid om de as van uw overleden huisdier te laten verwerken in een mooi aandenken. Dit kan een assieraad zijn, maar ook een urn.

Mocht u meer informatie willen of u heeft een fout ontdekt? Laat het ons dan weten, wij horen graag wat u denkt.

Zonsondergang met huisdier
Wij staan voor u klaar

24u per dag en 7 dagen per week.

Het overlijden van een huisdier komt vaak onverwacht. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft. Daarom staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Dierencrematorium Amadeus is ook in het weekend te bereiken;