Veelgestelde vragen

Antwoord op veelgestelde vragen.

Zonsondergang met huisdier

Algemeen

Mijn huisdier is overleden, wat moet ik nu doen?

Wanneer uw huisdier is overleden kunt u contact opnemen met Dierencrematorium Amadeus. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 024 350 38 80.

Tijdens het gesprek zullen we u begeleiden en u voorzien van advies zodat u op uw manier afscheid kan nemen van uw geliefde huisdier.

Wat zijn de kosten van crematie van een huisdier?

De kosten van een crematie van een huisdier variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type crematie, de grootte van het huisdier en eventuele extra diensten die u kiest. U kunt hier meer lezen over onze tarieven.

Crematie

Wat wordt er bedoeld met 'crematie'?

Crematie is het proces waarbij het lichaam van een overleden huisdier wordt verbrand tot as. Het is een respectvolle manier om afscheid te nemen en om de herinnering aan het huisdier te behouden.

Welke keuzes heeft u wat betreft de soorten crematie?

Er zijn meestal twee hoofdtypen: individuele crematie en collectieve crematie. Bij individuele crematie wordt elk huisdier afzonderlijk gecremeerd en krijg je de as terug. Bij collectieve crematie worden meerdere huisdieren gezamenlijk gecremeerd, en de as wordt meestal niet teruggegeven.

Kan ik de as van mijn huisdier bewaren na crematie?

Ja, na de crematie wordt de as van uw huisdier verzameld en aan u teruggegeven, als u heeft gekozen voor een individuele crematie. U kunt de as bewaren in een urn, een speciale herdenkingsplek creëren of zelfs een deel ervan gebruiken voor herdenkingsitems zoals sieraden.

Welke alternatieven zijn er naast een crematie?

Er zijn alternatieven zoals huisdierengrafkisten, begraven op speciale huisdierenbegraafplaatsen of het laten opzetten van het huisdier voor behoud. Deze keuzes variëren afhankelijk van culturele en persoonlijke voorkeuren.

Kan ik persoonlijke elementen toevoegen aan de crematie van mijn huisdier?

Ja, u kunt persoonlijke voorwerpen zoals brieven, foto’s of speelgoed toevoegen aan het crematieproces om uw huisdier te eren.

Asbestemmingen

Mag ik de as na de crematie van mijn huisdier zelf verstrooien?

Ja, in veel gevallen kunt u ervoor kiezen om de as zelf te verstrooien, maar het is raadzaam om dit te doen op een locatie waar dit is toegestaan en met respect voor het milieu en anderen.

Kan ik een deel van de as van mijn huisdier gebruiken om herdenkingsitems te maken?

Zeker, er zijn gespecialiseerde diensten die as kunnen verwerken in herdenkingsitems zoals sieraden, gedenkstenen, of zelfs tatoeages.

Zijn er speciale huisdierenbegraafplaatsen waar ik de as van mijn huisdier kan begraven?

Ja, er zijn huisdierenbegraafplaatsen waar je de as van je huisdier kunt begraven, waardoor je een blijvende herdenkingsplek kunt creëren met zorg en respect voor je geliefde huisdier.

Zonsondergang met huisdier
Wij staan voor u klaar

24u per dag en 7 dagen per week.

Het overlijden van een huisdier komt vaak onverwacht. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft. Daarom staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Dierencrematorium Amadeus is ook in het weekend te bereiken;