Veelgestelde vragen

Antwoord op veelgestelde vragen.

Zonsondergang met huisdier

Algemeen

Mijn huisdier is overleden, wat moet ik nu doen?
Wanneer uw huisdier is overleden kunt u contact opnemen met Huisdierencrematorium Amadeus. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 024 350 38 80. Tijdens het gesprek zullen we u begeleiden en u voorzien van advies zodat u op uw manier afscheid kan nemen van uw geliefde huisdier.
Wat is het verschil tussen een individuele of collectieve crematie?
Bij een individuele crematie wordt uw huisdier alleen gecremeerd. Wanneer u voor een collectieve crematie kiest dan wordt uw huisdier samen met andere huisdieren gecremeerd.
Welke asbestemmingen zijn er mogelijk?
Bij een individuele crematie kunt u de as bewaren in een asbestemming zoals een urn, strooibus of een andere bestemming naar keuze. Na de crematie mag u de urn (of een andere asbestemming) mee naar huis nemen. Wanneer u kiest voor een collectieve crematie strooien we de as van uw huisdier uit
Kan ik zonder afspraak langskomen?
Afscheid nemen van uw huisdier is voor iedereen moeilijk, wij vinden het belangrijk dat iedereen in rust afscheid kan nemen. Om die reden maken wij liever eerst een afspraak voordat u naar het huisdierencrematorium komt.
Wat moet ik doen als ik mijn huisdier niet kan vervoeren?
Huisdiercrematorium Amadeus kan voor u het vervoer regelen, wij kunnen uw huisdier ophalen bij uw dierenarts, bij u thuis of een andere plek mocht u dat wensen. Wanneer u zicht afvraagt wat de kosten zijn, dan kunt u hier onze tarieven nalezen.

Heeft u vragen?

Het overlijden van een huisdier komt vaak onverwacht. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u veel vragen heeft daarom staan wij 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Dierencrematorium Amadeus is, ook in het weekend, telefonisch te bereiken op telefoonnummer 024 350 38 80 of gebruik ons contactformulier.

Het antwoord op veelgestelde vragen vindt u hier. Lees ook onze blog voor meer informatie over o.a. afscheid nemen, vergoeding van de crematie door verzekering en kinderen en het overlijden van een huisdier.

Zonsondergang met huisdier