Een asbestemming voor uw huisdier kiezen

Een asbestemming kiezen voor uw overleden huisdier blijft altijd moeilijke en persoonlijke keuze. Wij leggen u graag uit welke opties er op dit moment zijn. Maak uw wensen kenbaar, dan kunnen wij u beter begeleiden bij het kiezen van de juiste asbestemming.

Een urn als asbestemming

Een urn wordt meestal gekozen als een “sierlijke” keuze. De urn krijgt dan een mooi plekje in uw huis of kan zelfs geplaatst worden in uw tuin. Urnen worden van vele verschillende materialen gemaakt zoals messing, keramiek, glasfiber en glas. Ook is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een biologisch afbreekbare urn. Het is belangrijk om na te bedenken welk soort urn u zou willen. Moet het een stevige urn zijn die tegen een stootje moet kunnen omdat u nog huisdieren hebt rondlopen, of kinderen die graag aan glanzende voorwerpen zitten? Dan is messing een goede oplossing. Deze zijn zwaarder van gewicht en kunnen wat meer incasseren voor het geval dat.

Wilt u liever een handgemaakte urn? Dan is keramiek een populair product. Deze worden gemaakt door verschillende kunstenaars die de urnen in opdracht van het huisdierencrematorium kunnen maken. Houdt u misschien van wat excentrieke en abstracte urnen? Dan hebben wij ook een aantal urnen die aan uw wens voldoen. Deze zijn gemaakt van glasfiber, dit maakt de urn licht in gewicht maar veilig genoeg om as in te bewaren. Aan een tijdelijke oplossing is ook gedacht, namelijk biologisch afbreekbare urnen. Deze worden van twee verschillende materialen gemaakt, welke zijn vervaardigd van zout of van zand. Dit is een logische keuze als u een laatste rustplaats uitkiest waar water of grond te vinden is, bijv. in uw tuin. Als laatste is een glazen urn ook nog een optie. Deze zijn niet wat u misschien zou denken doorzichtig, maar worden vervaardigd met precisie handwerk en maakt elke urn een kunstwerk opzich.

De opties van een asbus

Een asbus heeft meerder opties dan het woord misschien doet klinken. U kunt deze asbestemming namelijk gebruiken om uw huisdier in mee te nemen vanaf het huisdierencrematorium of de gewenste dierenarts naar huis. Ook kan de asbus gebruikt worden om het in zijn geheel te begraven in de tuin. Het is namelijk gemaakt van biologisch afbreekbaar karton, wat in uw tuin, bos of andere rustplaats mooi op laat gaan in de natuur zonder daar negatieve effecten op te hebben. Als laatste kan het ook gebruikt worden als strooibus d.m.v het perforatie randje in te duwen als u het dekseltje van de asbus afhaalt en het op de gewenste plek uit te strooien.

Een herinnering in de vorm van een assierraad

Een assierraad is een dierbare herinnering die u altijd met u meedraagt. Op dit moment hebben wij al halskettingen in ons assortiment. Eventueel kunnen wij ook sieraden in de vorm van een ring, armband of oorbel voor u bestellen. Daarnaast kunt u ook uw eigen (gekochte) asbestemming meenemen en deze als keus aandragen. Uiteraard snappen wij dat dit een hoop informatie is om te verwerken wanneer u rouwt om uw geliefde huisdier. Huisdierencrematorium Amadeus zal u helpen en begeleiden om een mooie laatste rustplaats te vinden in een asbestemming die het beste bij u en uw huisdier past.

Mocht u meer informatie willen of u heeft een fout ontdekt? Laat het ons dan weten, wij horen graag wat u denkt.

Heeft u nog vragen?

Wij bellen u terug

Na helaas 15 mooie jaren is mijn maatje te komen overlijden. Nog nooit heb ik te maken gehad met een crematorium, maar al snel was ik heel blij dat ik bij Amadeus terecht kwam.

Meneer Berends