Afscheid nemen van uw huisdier

Vele huisdiereigenaren zien hun huisdier als een onderdeel van het gezin. Wanneer het moment is aangebroken dat u afscheid moet nemen van uw huisdier valt dit natuurlijk zwaar. Uw huisdier is voor een lange tijd een onderdeel van uw leven geweest, en zal bij overlijden een groot gemis zijn voor u en de rest van het gezin.

Begraven van uw huisdier

In de meeste gevallen is het verlies van uw huisdier plotseling, u moet dan gaan beslissen hoe u afscheid wilt gaan nemen van uw huisdier. Tegenwoordig kan dat op meerdere manieren, en begraven van uw huisdier is daar een goed voorbeeld van. In Nederland mag u uw huisdier begraven in uw tuin (kan verschillen per gemeente), mits u niet uw huisdier wikkelt in plastic en u een graf graaft van één meter diep. Een minpunt van deze vorm van afscheid nemen is bijvoorbeeld dat u uw huisdier achterlaat wanneer u gaat verhuizen.

Ter destructie aanbieden

Wanneer uw huisdier komt te overlijden kunt u deze ter destructie aanbieden, dit gaat meestal via uw dierenarts. De meeste mensen weten alleen niet wat destructie betekend. Kort samengevat betekent het dat uw huisdier en andere (huis)dieren verzameld worden door een destructiebedrijf om vervolgens vernietigd te worden. Wij raden u aan om niet voor deze optie te kiezen wanneer u moeite heeft met het achterlaten van uw huisdier bij de dierenarts, of wanneer u een aandenken wilt houden, bijvoorbeeld een urn.

Uw huisdier cremeren

Wij als dierenliefhebbers raden u aan om uw huisdier te laten cremeren. In heel Nederland zijn er in middels voldoende huisdiercrematoria’s te vinden. U krijgt namelijk de tijd om in alle rust met uw gezin afscheid te nemen van uw geliefde huisdier. Daarnaast kunt u zelf beslissen of uw huisdier individueel of collectief gecremeerd mag worden. Wanneer u behoefte heeft om een aandenken mee te nemen naar huis, dan kunt u overwegen om te kiezen voor een asbestemming. Dit kan bijvoorbeeld een assieraad zijn, maar ook een urn.

Mocht u meer informatie willen of u heeft een fout ontdekt? Laat het ons dan weten, wij horen graag wat u denkt.

Heeft u nog vragen?

Wij bellen u terug

Iedere keer zijn wij met zeer veel respect en geduld behandeld door zowel de eigenaar als zijn dochter. Men hield zich iedere keer netjes aan de afspraak

Meneer Bex